REGIDORIA DE SANITAT

 

INFORMACIÓ SOBRE MESURES ADOPTADES PEL AJUNTAMENT DE TOUS DAVANT LES PICADES DE MOSQUITS

Com de costum, el passat dia 11 d'abril de 2014 es va realitzar la fumigació del parc Sant Miquel, els voltants de la població, jardins municipals amb risc de proliferació i fonts. L'actuació va consistir en l'eradicació dels focus d'aigua estancada en el parc Sant Miquel i la seua desinfecció. A més de la revisió i desinfecció del clavegueram en tot el nucli urbà.

Recomanacions per la prevenció de picadures de mosquit:

- Usar repel•lents antimosquits (AUTAN o qualsevol altra marca del mercat) quant passegen pell terme municipal (sobre tot canal Xúquer Túria), extremant les precauciones al capvespre

- Evitar llocs amb l'aigua estancada ja que per al mosquit és el seu hàbitat natural.
- Per evitar la propagació de la leishmaniasis en la població canina en el municipi de Tous es convenient el control veterinari dels gossos així com l'ús de repel•lents antimosquits en ells, ja que la transmissió de la infermetat es produeix per picada de mosquit.

Segons recomanacions de l'Àrea de Salut Pública d'Alzira el passat mes de setembre del 2013 hem procedit a realitzar el corresponent tractament al Parc Sant Miquel i la els voltants de la població. Aquest tractament, realitzat per l'empresa adjudicatària del servici, va tornar a consistir en l’eradicació dels focus d'aigua estancada al parc Sant Miquel i la seua desinfecció, la revisió i desinfecció del clavegueram en tot el nucli urbà, i la revisió, control i desinfecció setmanal de les fonts públiques municipals.

El 4 de juny del 2013 la empresa adjudicatària del servici realitzà una inspecció de la zona tractada aplicant el corresponent tractament de reforç.

El 20 de març del 2013, es realitzà la fumigació del parc Sant Miquel i els voltants de la població:

- Eradicació dels focus d'aigua estancada al parc Sant Miquel i la seua desinfecció.
- Revisió i desinfecció del clavegueram en tot el casc urbà.
- Revisió, control y desinfecció setmanal de les fonts públiques municipals.

 

INFORMACIÓ SOBRE XICOTETES PICADURES

Les persones estem en contacte continu amb l’ambient i amb altres sers animals com els insectes. Alguns d’ells (mosques, mosquits, caparres, etc.) són capaços d’incomodar-nos per mitjà de picadures o mossos que poden produir-nos un malestar momentani iinclús en alguns casos són capaços de contagiar-nos certes malalties. En general este ha sigut un fet aïllat que havíem de tindre en consideració quan viatjàvem a altres països.

Però actualment, algunes espècies d’estos insectes s’han detectat en el nostre entorn, com és el cas del mosquit tigre i altres vegades som nosaltres qui ens acostem al seu hàbitat natural com en el cas de la mosca negra.

Cada 7 d’abril, en l’aniversari de la fundació de l’Organització Mundial de la Salut, OMS, en 1948, el món sencer dedica un dia a pensar en la salut i el benestar. En el 2014 s’ha proposat el lema “xicotetes picadures, són grans amenaces” i iniciem una nova secció que ens ajudarà a reconéixer estos insectes, a aplicar mesures adequades per a protegir-nos d’ells i a saber l’actuació que hem d’observar si som objecte de la seua agressió.

Consulteu més: http://cuidatecv.es/va/vida-saludable/pequenas-picaduras/

Informació sobre el mosquit tigre i mosca negra:

Mosca negra

És una espècie de mosquit (Aedes albopictus) originari de les grans masses selvàtiques tropicals del sud-est asiàtic que des de l’any 2004 ha sigut detectat a Catalunya i de manera esporàdica a la Comunitat Valenciana.

Mosquit tigre

És una espècie de mosquit (Aedes albopictus) originari de les grans masses selvàtiques tropicals del sud-est asiàtic que des de l’any 2004 ha sigut detectat a Catalunya i de manera esporàdica a la Comunitat Valenciana.

S’adjunten consells per al tractament d’estes picadures:

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31